Prosta szarlotka z 3 składników

Przedstawiam wam genialny przepis na szarlotkę bez glutenu, bez nabiału i bez cukru!

 

17693035_1925754764116893_2049413112_o

Potrzebne są tylko 3 składniki:

    • 60 dag suchej kaszy jaglanej
    • 2 szkl. suszonej żurawiny
    • 18 średnich jabłek (14 jabłek ścieramy na tarce, 4 jabłka kroimy w kosteczkę)

Cała filozofia polega na tym, żeby wymieszać starte jabłka z żurawiną i suchą kaszą jaglaną. Połowę powstałej masy wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, posypujemy jabłkami pokrojonymi w kostkę i przykrywamy drugą częścią masy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut (w razie potrzeby krócej lub dłużej) w temperaturze około 180 stopni.

Smacznego!

17522159_1925754090783627_296193993_o

 

17820172_1925754230783613_210910909_o

17779087_1925754580783578_947076019_o

17693035_1925754764116893_2049413112_o

Więcej przepisów znajdziesz tutaj:

https://nutri-health.pl/category/przepisy/